THE DACIA SANDRIDERS: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΧΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ DAKAR, ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΡΟΚΟ

ΤΟ ΝΕΟ RENAULT CAPTUR ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
June 10, 2024
ΤΟ NEO RENAULT KANGOO VAN ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ
June 17, 2024

Η ομάδα των Dacia Sandriders ολοκλήρωσε το αρχικό στάδιο των δοκιμών που αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης προετοιμασίας για τον αγώνα του Dakar τον Ιανουάριο. Την απόλυτη πρόκληση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στην οποία η μάρκα θα συμμετέχει για πρώτη φορά.

Μετά από τον έλεγχο των συστημάτων στην πίστα δοκιμών του Millbrook στην Αγγλία, οι Dacia Sandriders πέρασαν τέσσερις ημέρες  στο πεδίο δοκιμών Sweet Lamb στην Ουαλία. Στη συνέχεια, η ομάδα κατευθύνθηκε στο Château de Lastours της Γαλλίας για άλλες τέσσερις ημέρες έντονων δοκιμών, όπου τα τρία πληρώματα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Sandrider, εξοπλισμένο με ελαστικά BF Goodrich, σε ένα βραχώδες και απαιτητικό έδαφος..

Στα πηδάλια του Sandrider βρέθηκε για δύο μέρες στην Ουαλία, η Cristina Gutiérrez, πριν αναλάβει το ρόλο του δοκιμαστή και εξελιγκτή ο Sébastien Loeb, ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC.

The Dacia Sandriders

Την πρώτη του γεύση από τη δύναμη του Sandrider πήρε στο Château de Lastours για δύο ημέρες ο πολυνίκης του Ντακάρ Nasser Al-Attiyah. Ο Sébastien επέστρεψε στη θέση του οδηγού για μιάμιση μέρα, με την Κριστίνα να αναλαμβάνει το τελευταίο απόγευμα των δοκιμών.

Η επικεφαλής της ομάδας Dacia Sandriders, Tiphanie Isnard, επιβεβαίωσε ότι η αρχική φάση δοκιμών είχε ξεπεράσει τις προσδοκίες, με πολύ λίγα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Al-Attiyah, Gutiérrez και Loeb και οι εξειδικευμένοι μηχανολόγοι και τεχνικοί της ομάδας.

Εκτεταμένες εργασίες βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη ενόψει της πρώτης ολοκληρωμένης δοκιμής στο Μαρόκο από τις 28 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου. Τότε είναι που το Sandrider θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε έδαφος παρόμοιο με αυτό που θα συναντήσει κατά τη διάρκεια του Dakar, του εναρκτήριου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally-Raid της FIA για το 2025, που θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία από 3-17 Ιανουαρίου του 2025.

The Dacia Sandriders

Οι πρωταγωνιστές δήλωσαν σχετικά:

«Η δοκιμή στο Château de Lastours ήταν η πρώτη φορά για μένα που βρέθηκα πίσω από το τιμόνι του Dacia Sandrider. Το βρήκα εύκολο στην οδήγηση, γρήγορο και δυνατό. Κάναμε 270 χιλιόμετρα την πρώτη μέρα και το ίδιο και τη δεύτερη. Δεν υπήρχαν προβλήματα και το απολαύσαμε πολύ. Είμαστε σε καλό δρόμο για τις επόμενες δοκιμές και ανυπομονώ να φτάσω στο Μαρόκο».

Nasser Al-Attiyah, Οδηγός, The Dacia Sandriders

 

The Dacia Sandriders

«Το να έχω την ευκαιρία να δω το Dacia Sandrider σε δράση και να διανύσω τα πρώτα μου χιλιόμετρα στο αυτοκίνητο ήταν απίστευτο. Νιώθω πολύ άνετα και προσαρμόζομαι σε έναν νέο τύπο αυτοκινήτου και σε μια νέα κατηγορία για μένα. Υπάρχουν ακόμη πολλές σημαντικές ημέρες δοκιμών μπροστά, αλλά σε γενικές γραμμές είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη δουλειά της ομάδας. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε περισσότερα.»

Cristina Gutiérrez, Οδηγός, The Dacia Sandriders

 

«Οι δοκιμές πήγαν πολύ καλά. Δουλέψαμε στην ανάρτηση και το διαφορικό προσπαθώντας να βρούμε μια καλή ισορροπία με το αυτοκίνητο, ενώ έμεινα πολύ ικανοποιημένος με τη λειτουργία του. Ο κινητήρας δούλευε καλά από την αρχή και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Με βάση την εμπειρία ενός ολοκαίνουργιου αυτοκινήτου, φαίνεται πολύ καλό και ανυπομονώ να συνεχίσω τις δοκιμές στο Μαρόκο.»

Sébastien Loeb, Οδηγός, The Dacia Sandriders

 

The Dacia Sandriders

«Ολοκληρώσαμε μια σειρά αρχικών δοκιμών, πριν πάμε για την πρώτη μας δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες αγώνα, στο Μαρόκο. Μέχρι στιγμής όλα έχουν κυλήσει εκπληκτικά ομαλά, χωρίς σοβαρά προβλήματα. Καταφέραμε να ρυθμίσουμε όλες τις βασικές παραμέτρους σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, έχουμε κάνει πολύ περισσότερη δουλειά από ό,τι περιμέναμε να κάνουμε στη ρύθμιση της ανάρτησης και οι ρυθμίσεις του συστήματος μετάδοσης έχουν αναθεωρηθεί σε συνάρτηση με τα διαφορικά. Η ανάρτηση λειτούργησε πολύ καλά, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο Sweet Lamb, αλλά σε μεγάλο βαθμό και στις δοκιμές στο Château de Lastours. Τώρα, έχουμε πολλή δουλειά για να ασχοληθούμε με πολλές λεπτομέρειες, ώστε το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο για συνθήκες αγώνα. Καταφέραμε να επισημάνουμε ένα ή δύο προβλήματα όσον αφορά τις θέσεις του πληρώματος μέσα στο αυτοκίνητο, όπου θέλουμε να κάνουμε κάποιες βελτιώσεις που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν κάνουμε τις δοκιμές στο Μαρόκο.»

Philip Dunabin, Τεχνικός Διευθυντής, The Dacia Sandriders

Open

Στα πλαίσια της εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, σας ενημερώνουμε ότι οι διαθέσιμοι τρόποι επικοινωνίας με την εταιρεία μας, είναι προσωρινά ανενεργοί. Για να διευκολύνουμε την πρόσβασή σας στο Site και να δημιουργήσουμε μία καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία για εσάς, ενδεχομένως αποθηκεύονται πληροφορίες στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε για την πλοήγηση με τη μορφή "cookies". Για να περιορίσετε ή να ελέγξετε τα στοιχεία αυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις σχετικές επιλογές που παρέχουν οι Internet Browsers. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά εδώ.

Close